Noorderblik Inside 2018 Grote Wielen Siska Alkema Egbert SeppART TOUR LEEUWARDEN 2018

Expositie in Restaurant De Grote Wielen te Leeuwarden.

Bûtlan 1, 8926XH te Leeuwarden
Te bezoeken: woensdag t/m zondag, 10:00 tot 22:00 uur.

In het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018 exposeren Egbert Sepp en Siska Alkema in Restaurant De Grote Wielen te Leeuwarden.

De tentoonstelling in Restaurant De Grote Wielen is één van de 19 exposities van ART TOUR LEEUWARDEN 2018 expositieroute, waaraan in de eerste periode (10 januari – 10 april) 19 locaties en 19 kunstenaars meedoen. Alle kunstenaars hebben speciaal voor deze exposities, werk gemaakt rond één thema: “Times they are a changing” en de tentoonstellingen zijn onderdeel van de expositieroute “ART TOUR LEEUWARDEN 2018”. Tijdens het openingsweekend Culturele Hoofdstad geeft de “Friese Bob Dylan” speciaal een gratis concert in de Kanselarij op zondag 28 januari om 16.00 uur.

“Times they are a changing”
Egbert Sepp en Siska Alkema van fotostudio Noorderblik laten met hun fotografisch werk in de Grote Wielen zien wat de impact is van 'Times are changing'. Dat de tijd ons èn onze omgeving veranderd en aan ons voorbij trekt, is volgens de fotografen van Noorderblik overal in de wereld om ons heen te zien. Zoals in het verval van oude gebouwen, maar ook in de vergankelijkheid van de natuur, de mens.. de tijd overleeft ons allemaal... 
Hun inspiratiebron is de mens en de natuur, het zichtbare maar ook het onzichtbare, ‘de suggestie’, waarbij je als toeschouwer je een eigen verhaal bij de foto kan bedenken. Daarnaast is het licht van groot belang en doen de fotowerken met de doeken je denken aan de oude meesters in de schilderkunst. Daarnaast zijn persoonlijk en intiem de close-ups van de verwelkte rozen op het graf van de onlangs overleden zus. (website: www.noorderblik.nl).

De expositie, die in samenwerking met Art Connection en Leeuwarden-Fryslân 2018 tot stand kwam, duurt tot 10 april.

 

CORONA en Kunstmarkt zondag 6 september 2020

zaterdag 13 juni 2020

In verband met de coronacrisis kan de Kunstmarkt van zondag 6 september 2020 NIET DOORGAAN.
Wij hopen voor volgend jaar dat de kunstmarkten weer door kunnen gaan en u dan weer te ontmoeten.

Art Connection
Ed van Dijk

CORONA, zorgcentra, eenzaamheid en .....MUZIEK

maandag 13 april 2020
vlag 2Cultuur- en muziekbank voor Horeca en Zorg

Na de vele succesvolle optredens van artiesten bij de zorgcentra kwamen er ook verzoeken  van de betere horecagelegenheden dat  artiesten (in alle...


Lees meer

Terugblik concert OPUS 5

zondag 03 mei 2020
Opus5 3

Op zondag 23 februari hebben wij kunnen genieten van een prachtig saxofoonconcert van OPUS 5.

De zaal was weer vol en we hebben kunnen genieten van een gevarieerd programma.