Noorderblik Inside 2018 Grote Wielen Siska Alkema Egbert SeppART TOUR LEEUWARDEN 2018

Expositie in Restaurant De Grote Wielen te Leeuwarden.

Bûtlan 1, 8926XH te Leeuwarden
Te bezoeken: woensdag t/m zondag, 10:00 tot 22:00 uur.

In het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018 exposeren Egbert Sepp en Siska Alkema in Restaurant De Grote Wielen te Leeuwarden.

De tentoonstelling in Restaurant De Grote Wielen is één van de 19 exposities van ART TOUR LEEUWARDEN 2018 expositieroute, waaraan in de eerste periode (10 januari – 10 april) 19 locaties en 19 kunstenaars meedoen. Alle kunstenaars hebben speciaal voor deze exposities, werk gemaakt rond één thema: “Times they are a changing” en de tentoonstellingen zijn onderdeel van de expositieroute “ART TOUR LEEUWARDEN 2018”. Tijdens het openingsweekend Culturele Hoofdstad geeft de “Friese Bob Dylan” speciaal een gratis concert in de Kanselarij op zondag 28 januari om 16.00 uur.

“Times they are a changing”
Egbert Sepp en Siska Alkema van fotostudio Noorderblik laten met hun fotografisch werk in de Grote Wielen zien wat de impact is van 'Times are changing'. Dat de tijd ons èn onze omgeving veranderd en aan ons voorbij trekt, is volgens de fotografen van Noorderblik overal in de wereld om ons heen te zien. Zoals in het verval van oude gebouwen, maar ook in de vergankelijkheid van de natuur, de mens.. de tijd overleeft ons allemaal... 
Hun inspiratiebron is de mens en de natuur, het zichtbare maar ook het onzichtbare, ‘de suggestie’, waarbij je als toeschouwer je een eigen verhaal bij de foto kan bedenken. Daarnaast is het licht van groot belang en doen de fotowerken met de doeken je denken aan de oude meesters in de schilderkunst. Daarnaast zijn persoonlijk en intiem de close-ups van de verwelkte rozen op het graf van de onlangs overleden zus. (website: www.noorderblik.nl).

De expositie, die in samenwerking met Art Connection en Leeuwarden-Fryslân 2018 tot stand kwam, duurt tot 10 april.

 

Vriend en kunstmarktpartner Henk Procee overleden

zondag 11 april 2021

Woensdag 7 april is toch nog onverwacht mijn goede vriend, mijn partner bij de kunstmarkten en kunstenaar Henk Procee overleden. Henk heeft jaren kunstmarkten georganiseerd en was zelf ook altijd present met zijn markante schilderijen.
De laatste jaren nam zijn gezondheid af, maar Henk bleef toch...


Lees meer

ART CONNECTION bestaat 35 JAAR

zondag 07 februari 2021
Art Connection logo cultuurprojecten

ART CONNECTION 35 JAAR                                                                         

3 Februari 1986 vroeg de toenmalige directeur, Frans Bonnema, van het Oranje Hotel in Leeuwarden...


Lees meer

CONCERTEN 2021-2022

donderdag 07 januari 2021
24 11 Oera Linda Strijkkwartet 3

KANSELARIJCONCERTEN

Corona heeft het laatste deel van het seizoen 2019 – 2020 en het gehele seizoen 2020 – 2021 geheel laten stoppen.  We hadden grote en concrete plannen om deels te verhuizen...


Lees meer