AKKA Hana VendlovaART TOUR LEEUWARDEN 2018

Pizzeria De Burgemeester van Napels

Ruiterskwartier 115, 8911BP
Geopend: dinsdag t/m zondag 11:00 tot 22:00 uur.

Boekhandel Van der Velde
Nieuwestad 57-59, 8911 CJ
Geopend: tijdens winkeltijden.

In het kader van Art Tour Leeuwarden 2018 organiseert L.F. en Art Connection een expositieroute in en rond het centrum van Leeuwarden met in totaal 19 binnen en buitenlocaties waar voornamelijk Friese kunstenaars werk gemaakt hebben rond thema’s.

De tweede periode (17 april t/m 3 juli) staat in het teken van “De Reis”

Alle exposanten hebben speciaal voor dit thema werk gemaakt rond dit thema. Alle 19 locaties doen in periode 2 mee omdat het warmere weer er zit aan te komen en er nu ook meer ruimte is voor buitenexposities. Alle exposities vormen een deel van de expositieroute die lopend, per fiets of auto alle makkelijk bereikbaar zijn. Alle informatie (routekaart en informatie over de expositie en de kunstenaar) is zowel te vinden op www.artconnectionexpo.nl bij Art Tour Leeuwarden 2018 als op de locatie zelf.

Expositie Klassieke Academie Groningen in pizzeria “De burgemeester van Napels”.

Bij “De burgemeester van Napels” is vanaf 17 april de expositie te zien van Friese kunstenaars die zijn afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen. De groep noemt zich AKKA. De werken van AKKA hangen zowel bij “De Burgemeester van Napels” als bij boekhandel Van der Velde. In beide locaties doen rond het thema “De Reis” de volgende kunstenaars mee.

1 Roel Alkema, afgestudeerd in 2013 met het thema: het staion: veelal het start- en eindpunt van de reis. Het werk is uitgevoerd in olieverf.

2 Janneke van den Berg, in 1987 aan de Bouwhof in Leeuwarden een act tekenen gehaald. In 2014 afgestudeerd aan de KA. Zij ziet het leven als een grote ontdekkingsreis, dat ze weergeeft in olieverf.

3 Marianne van Dijk- ter Maten, afgestudeerd aan de KA in 2015. Ze probeert in haar schilderijen een sfeer van eenvoud, verstilling en vervreemding op te roepen. De serie Stille Getuigen laat vervallen huizen zien, waarin niet meer wordt gewoond, maar wel, via grafiti, menselijke aanwezigheid is te bespeuren.    

4 Jeanette Jipping, afgestudeerd in 2013. In haar werk vormen ruimte, stilte kleur licht en water de trefwoorden. Na voorstudies met potlood, houtskool, aquarel schildert zij landschappen in olieverf in frisse kleuren. De olieverf wordt in meerdere dunne transparante lagen opgebracht.

5 Hana Vendlova, afgestudeerd in 2016. Winnares van de Prix de Norvege . Haar werk heeft indrukwekkende composities, ingegeven door opkomende emotionele reacties op de natuurlijke omgeving. Ze gebruikt hierbij al wat uitkomt voor de textuur, structuur, kleur en vorm.

6 Peta Vlieger is afgestudeerd in 2014. Haar belangrijkste thema is identiteit. Ze zoekt deze van mensen, dieren, maar ook bomen. Weergegeven in zwart-wit of kleur.    

De expositie van AKKA, die in samenwerking met Art Connection tot stand kwam, duurt tot en met 3 juli en is open van dinsdag tot en met zondag van 11.00 uur tot 22.00 uur.

AKKA 6  AKKA 9 AKKA 1 AKKA 4 AKKA Marianne ter Maten Doorkijk naar Stille Oceaan