Tineke Kley - van den Boomen - 1Tineke Kleij-van den Boomen leeft en werkt als kunstenaar in Sint Oedenrode. Ze is autodidact. De Duitse kunsthistoricus en schrijver Helmut Orpel omschrijft haar werken als volgt: "Veel van haar werken laten een ontbinding van de vaste vormen zien. Je kunt niet meer echt de figuratieve oorsprong terugvinden. Toch is er herkenning. De scheiding tussen figuur en ruimte, tussen fantasie en werkelijkheid, heeft ze nog willen vasthouden maar is door de ontbinding van de vorm gerelativeerd."

Doordat Tineke kanker had heeft ze weer geleerd om kind te (mogen) zijn en vanuit haar gevoel te leven en te werken. Ze wil zich niet vastleggen op of aan een bepaalde stroming in de kunst en/of op een andere manier. Ze neemt alle vrijheid om dat te doen wat ze – zonder aan wat voor regels dan ook gebonden te zijn – wil gaan doen.

Tineke heeft geleerd dat eigen verantwoordelijkheid nemen de basis is voor onze daden, ons geluk en onze ellende. We kunnen daarom ook nooit een ander de schuld geven van onze omstandigheden. De gedachte van schuld, boete, zonde en moraal heeft ze achter zich mogen laten. Voor Tineke is kanker inmiddels een gepasseerd station. Haar ziek zijn heeft haar de mogelijkheid gegeven om verder te groeien.

Als kunstenaar heeft Tineke al vaak geëxposeerd. Werk van haar was onder andere te zien in Salzburg, Mannheim, Brugge, Barcelona, Londen, Innsbruck, München, op verschillende plaatsen in Nederland en op de door haar (mede)georganiseerde Atelier routes Kunst in Rooi.

 Tineke Kley - van den Boomen - 3   Tineke Kley - van den Boomen - 2

Tineke Kley - van den Boomen - 1 Tineke Kley - van den Boomen - 4 Tineke Kley - van den Boomen - 5

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.tinekekleij.nl
T 0413-474317