Concerten

Talentenklas FDS
De bezoekers van het concert verzorgd door de talentenklas van Frans Douwe Slot hebben kunnen genieten van deze super getalenteerde jeugd. Men heeft kunnen smullen van bekende en minder bekende nummers uit de klassieke muziekgeschiedenis. 

Naast pianist en begeleider Frans Douwe Slot speelden
Jisse Kuipers - trombone, Jesse Elkerbout -saxofoon,
Roas Kuipers - trompet en cornet, Born Leon Simic - piano, Julian Kuipers - euphonium en Adam Schoorl - piano, de sterren van de hemel.

Talentenklas FDS 6   Talentenklas FDS 5 

Talentenklas FDS 3   Talentenklas FDS 4 Talentenklas FDS 2   Talentenklas FDS 1

Voor dit seizoen was het alweer het laatste concert en wij hopen u in oktober weer bij de concerten te ontmoeten. 
Team Art Connection

 

Talenten FD Slot 1Zondag 14 april staat het jonge klassieke talent weer volop in de schijnwerpers.

Frans Douwe Slot met talenten uit zijn talentenklas laten u deze middag weer smullen van bekende en minder bekende nummers uit de klassieke muziekgeschiedenis. Deze klas herbergt de muzikale pareltjes van het Noorden, van een tienjarige tot aan een twintigjarige, allen bruisend van enthousiasme en muzikaal talent. De talenten bereiden zich voor op concoursen in binnen- maar inmiddels ook buitenland en toelatingsexamens voor alle conservatoria in dit land. Veel leerlingen wonnen zelfs al prijzen op Nederlandse en internationale concoursen en hebben al muzikale uitstapjes gemaakt naar Europese steden tot aan New York. Niet te vergeten dat hun studie aan het conservatorium dan nog moet beginnen.

Naast pianist en begeleider Frans Douwe Slot spelen voor u: Jisse Kuipers - trombone, Jesse Elkerbout - saxafoon, Roas Kuipers – trompet en cornet, Borna Leon Šimić - piano, Julian Kuipers - euphonium en Adam Schoorl – piano.

Entree concert: Er is vooraf geen kaartverkoop. Entree € 10 p.p. Pinnen is mogelijk.
Adres
: Westcord WTC Hotel, Heliconweg 52, 8914 AT Leeuwarden. Gratis parkeren in de vakken B2 en B3, richting het kanaal.

Wij hopen u zondag 14 april weer te zien.

Blaasvaak 4

Op 17 maart jl. klonken er weer prachtige klanken in de Hofzaal van de oude Kanselarij. 

Blaaskwintet Blaasvaak gaf een fantastisch concert en het publiek heeft deze middag weer genoten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blaasvaak 6 Blaasvaak 5 Blaasvaak 7

 

 

Blaasvaak 2Op zondag 17 maart om 15.00 uur een vrolijk en leerzaam concert met een tijdreis door de klassieke muziekliteratuur voor blaaskwintetten. Dat is wat Blaasvaak u gaat brengen. Met werken van Haydn, Klughardt, Arrieu, Schulz en onze eigen Friese Feike van Tuinen. De laatste schreef een kwintet speciaal voor Blaasvaak en geeft u de kans om ook eigentijdse toegankelijke muziek te beluisteren.

Blaaskwintet 'Blaasvaak' is in 2004 ontstaan uit een initiatief van enkele houtblazers uit het Fries Kamerorkest die graag ook eens in kleinere bezetting wilden spelen. Spelen in een symfonieorkest is leuk, maar als blazer wil je niet altijd tachtig maten rust uittellen. We wilden meer blazen: Vandaar de naam. Sinds een 2009 speelt het kwintet in de huidige samenstelling: Anna Andela, fluit; Herman Leusman, hobo; Alrik Voolstra, klarinet; Richard Kop, hoorn en Jan Kuipers, fagot.

'Blaasvaak' speelt in de eerste plaats voor het eigen plezier. Het begrip 'amateur' (liefhebber) is dus zeer van toepassing. Blaasvaak is er trots op dat ze helemaal ‘handgemaakte’ muziek maken, zonder elektronische toevoegingen of hulpmiddelen. The real thing! Ambachtelijke muziekmakers als we zijn spelen we ‘unplugged’ muziek die in wisselwerking met elkaar en het publiek tot stand komt.

Entree: € 10 p.p. Pinnen is mogelijk. Reserveren is niet mogelijk. Vanaf 14.00 uur is het Grand Café in De Kanselarij open. Door de grote belangstelling is ruim van te voren komen wenselijk.

Adres: De Kanselarij, Turfmarkt 11,8911 KS Leeuwarden.

U bent  van harte welkom.

 


UITNODIGING Kunst- en cultuurfestival ART LEEUWARDEN

      Poster WestCord WTC Hotel 2024                               

ZATERDAG EN ZONDAG 17 en 18 FEBRUARI

Van 12.00 tot 17.00 uur

in  de lobby van het WESTCORD WTC HOTEL Leeuwarden


In de heerlijk verwarmde lobby van het WestCord WTC Hotel in Leeuwarden nu geen concert maar staat de Wintereditie van de Art Connection Art Leeuwarden in de startblokken om een heel weekend, zaterdag en zondag 17 en 18 februari, kunst en cultuur te voelen, te snuiven en wie weet met een mooi kunstwerk naar huis te gaan. Meer dan een gewone kunstmarkt want naast allerlei vormen van kunst zijn er ook beide dagen kleine concerten (13.30 – 14.30 – 15.30 uur) door het duo Anna en Fardou. Zij vormen samen het duo “biologisch afbreekbaar”. Zij spelen Nederlandstalige liedjes en zingen over hoe zij zichzelf navigeren door luide emoties en een hectische wereld.
Op de uitgebreide kunstmarkt is kunst te zien van realistisch tot abstract, van aquarel tot olieverf en sieraden en objecten. Voor iedereen is er kunst te bekijken en voor een aantrekkelijke prijs te kopen. Op zondag 18 februari is ook portretschetser Hetty Combs aanwezig die in 10 minuten zowel kinderen als volwassenen prachtig op papier kan zetten.

In het restaurant beneden is gelegenheid voor een drankje of in de bar op de 11e verdieping, waar u ook kunt genieten van een heerlijk panoramisch drankje met zicht over de skyline van Leeuwarden. Graag tot zaterdag of zondag 17 en 18 februari.

Het cultuurfeest is op zaterdag en zondag 17 en 18 februari open van 12.00 tot 17.00 uur.

Toegang : gratis.

Als u iets wilt kopen van een kunstenaar dan kunt u bij veel kunstenaars pinnen maar er is ook een pin automaat in de lobby aanwezig.
Adres
: WestCord WTC Hotel, Heliconweg 52, 8914 AT Leeuwarden.
Gratis parkeren in de vakken B2 en B3, richting het kanaal.

06-52473558  - 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  - www.artconnectionexpo.nl


NJ concert 24 3

Het Nieuwjaarsconcert op 7 januari jl. van het Fries Kamerorkest, o.l.v. dirigent Ronald Slager, in het WestCord WTC Hotel was wederom een groot succes!

Prachtige muziek uit de opera Carmen van Bizet, muziek van Delibes en Khachaturian. Maar ook muziek uit de West Side Story en als klapper de titelsong van de James Bondfilm 'Skyfall' waarbij de zang vertolkt werd door Jacquelien Broersma.

De opkomst van het publiek was hoog, de sfeer zeer gezellig en de reacties zeer enthousiast. Kortom een prachtige middag en fantastisch om zo het nieuwe jaar 2024 te beginnen.

 

NJ concert 24 1   NJ concert 24 6   NJ concert 24 7

NJ concert 24 8

 

UITNODIGING NIEUWJAARSCONCERT FRIES KAMERORKEST

                        ZONDAG  7 JANUARI 15.00 uur in  het WESTCORD WTC HOTEL Leeuwarden

FKOTraditiegetrouw organiseert Art Connection in samenwerking met het Fries Kamerorkest en het WestCord WTC Hotel weer een feestelijk Nieuwjaarsconcert in de gezellige lobby van het hotel. Op het programma staan werken van onder andere Bizet, Delibes en Khatchaturian. Maar ook speelt het FKO filmmuziek uit de West Side Story en de beroemde titelsong van de James Bondfilm Skyfall. Deze titelsong wordt gezongen door Jacquelien Broeders, de eerste klarinettiste van het FKO die ook over zangtalent blijkt te beschikken. De muzikale leiding van het concert ligt in handen van vaste dirigent Ronald Slager. Hoewel in naam nog een kamerorkest is het orkest uitgegroeid tot een volwaardig symfonieorkest. Dat blijkt ook uit de te spelen werken. Dat is allerminst kamermuziek. Bizets opera Carmen gaat over een uitdagende zigeunervrouw en haar gevaarlijke spel in de liefde. Uit de orkestsuites brengt het FKO onder andere de beroemde Habanera en het Toreadorlied - zonder zang – ten gehore. Delibes’ ballet Coppelia gaat over een pop die op mysterieuze wijze tot leven komt. Ook daaruit speelt het FKO bekende en makkelijk in het gehoor liggende delen.

Voorafgaand aan het concert vindt om 13.30 uur de opening plaats van de expositie van Els Posthumus
met als hoofdthema ‘Het Friese Paard’.Els Posthumus 2
U bent van harte welkom. Deze expositie is tevens de symbolische start van de hengstenkeuring ( 10 t/m 13 januari) in het WTC Expo (
www.kfps-presenteert.nl ).

Entree concert: Er is vooraf geen kaartverkoop. Entree € 10 p.p. Pinnen is mogelijk.
Adres
: Westcord WTC Hotel, Heliconweg 52, 8914 AT Leeuwarden. Gratis parkeren in de vakken B2 en B3, richting het kanaal.

 

Kerst 1

Zondag 17 december jl. werd er een prachtig Kerstconcert gegeven in de lobby van het WestCord WTC Hotel te Leeuwarden.
Vronie de Vreeze zong prachtige Kerstliederen en carols onder begeleiding van Ulbe Tjallingii op piano. Vele bekende en minder bekende carols en bij sommigen kon worden meegezongen. Dit alles gaf een fijne sfeer. 

Theatermaker en verteller Peter Vermaat vertelde boeiende verhalen over de oorsprong van de Kerstviering op zijn zo bijzondere wijze.

Kortom, het was een prachtige middag.

 

 

Kerst 3  Kerst 7  Kerst 10

 

 

UITNODIGING KERSTCONCERT

ZONDAG  17 DECEMBER 15.00 uur in  het WESTCORD WTC HOTEL Leeuwarden


14.00 – 14.20 uur  Kunstschilder Marten Alkema vertelt over zijn expositie die tot 3 januari duurt in de lobby van het WestCord WTC Hotel. Welkom. 
www.martenalkema.nl

15.00 – 17.00 uur  KERSTCONCERT Vronie de Vreeze (zang) op de piano begeleid door Ulbe Tjallingii.
www.liedinuitvoering.nl en theatermaker, verteller en voordrachtskunstenaar Peter Vermaat. www.petervermaat.nl     

             Kerstconcert Vronie en Ulbe   Kerstconcert Peter Vermaat

Vronie de Vreeze: “Traditionele carols wisselen we af met bekende en minder bekende Kerstliederen en proberen zo licht en vrede te brengen in deze letterlijk en figuurlijk donkere dagen voor Kerstmis”.
Peter Vermaat: "Voor de pauze vertel ik over 2000 jaar Kerstviering. Hoe de eerste kerstgroep is ontstaan met os en ezel, 800 jaar geleden in Greccio (Italië). En hoe een mens zijn geluk vond, omdat hij vertrouwde op de Allerhoogste. Na de pauze neem ik u mee naar de oorsprong van kerstklokken en kerstlichtjes."

Entree: Er is vooraf geen kaartverkoop. Entree € 10 p.p. Pinnen is mogelijk.

Wilt u na afloop in ‘Kerst en hogere sferen’ gezellig dineren dan kan dat in Restaurant Elevé op de 11e verdieping van het WTC Hotel. Reserveert u dan a.u.b.: WestCord WTC Hotel: 058-2334900.

Adres
: Westcord WTC Hotel, Heliconweg 52, 8914 AT Leeuwarden. Gratis parkeren in B2 en B3.
Welkom en graag tot zondag 17 december.


 

Vincent e
'Geen landschap dat zoveel schoonheid ademt, geen tuin die zoveel troost biedt, als een tuin, en een landschap, die je door tralies heen ziet'

Een getergde Vincent van Gogh in zijn laatste 2 levensjaren. De brieven die hij aan zijn broer Theo schreef over wat hij voelde en zag. De voorstelling brengt je zowel verwarring, ontregeling, onbalans en beklemming als toegenomen bewondering voor wat hij heeft gezien en gemaakt in die laatste fase van zijn leven.
Gerard Zuyderhoff bracht Vincent tot leven en Tali Farchi tekende en schilderde als reactie op de teksten, bewerkt door Auke Leistra, en de muziek gecomponeerd door Alex Manassen.

Het was een bijzondere en prachtige voorstelling die onder je huid kruipt.

Vincent a  Vincent b  Vincent c

 

\