Guzide Gunduz 1ART TOUR LEEUWARDEN 2018

Expositie in WTC Expo Hotel te Leeuwarden.

Heliconweg 52, 8914 AT Leeuwarden
Alle dagen te bezoeken tussen 9.00 en 20.00 uur.

In het kader van Art Tour Leeuwarden 2018 organiseren LF2018 en Art Connection een expositieroute in en rond het centrum van Leeuwarden met in totaal 19 binnen- en buitenlocaties waarvoor voornamelijk Friese kunstenaars werk gemaakt hebben rond thema’s. Alle exposities vormen een deel van de expositieroute die lopend, per fiets of auto alle makkelijk bereikbaar zijn. Alle informatie (routekaart en informatie over de expositie en de kunstenaar) is zowel te vinden op www.artconnectionexpo.nl bij ART TOUR LEEUWARDEN 2018, bij het VVV en het Infocentrum 2018 en op de locatie zelf.

Deze derde periode - 11 juli t/m 2 oktober - staat in het teken van “WATER”

In het kader van LF2018 exposeert Guzide Gunduz in het WTC Expo Hotel te Leeuwarden.

Guzide Gunduz: “Geboren in Istanboel, Turkije in 1961. De laatste jaren woon ik in Leeuwarden. Ik ben een autodidact kunstenaar en doe dit al sinds eind 1980. Door de jaren heen heb ik deelgenomen aan vele solo en collectieve exposities in Turkije, Macedonie, Bulgarije en Holland.”

Thema Water. Reflectie op stilstaand water. Actieve mensen genieten van water wanneer het stroomt. Maar degenen die stil zijn genieten wanneer het stil is. Niets is meer levendig dan stromend water. Maar er is geen betere spiegel dan stilstaand water.
“Bai Juyi”: Onze planeet is verbonden door water en is daarom vol met herinneringen aan waar dat water is geweest. Water is altijd het belangrijkste fysieke kenmerk in architectuur. Het heeft het voordeel van reflecterend licht en weerspiegeld ook de schaduwen van de structuren en zorgt voor het creëren van verschillende sferen.
Voor mij is Leeuwarden een stad die zichzelf weerspiegelt. Met zijn historische gebouwen en de weerspiegeling in het water. 1 is stil…. De ander verandert elke seconde, met elke wind met de mensen erin…

Guzide Gunduz: “Born 1961 in Istanbul, Turkye, last years, I live in Leeuwarden. I am a self taught artist and have been doing art since the end of 1980. Throughout these years I have been participated in numerous individual and collective exhibitions in Turkye, Macedonia, Bulgaria and Holland.

Reflection on Still water (by Bai Juyi): The active ones enjoy water when it flows. But thoes who are quiet find pleasure when it is still. Nothing is keener than running water. Nor is there any better mirror than still water. Our planet is connected by water and therefor, is full of memories of where that water has been. Water is always the most important physical feature in architecture, it has the property of reflecting light and also reflects the shadows of structures and allows fort he creation of different ambiances.
For me… Leeuwarden is a city that reflects itself, with its historical buildings and the reflections in the water, one is solid… the other changes with any wind each second with the people live in it….

De expositie, die in samenwerking met Art Connection tot stand kwam, duurt tot en met 2 oktober.

Guzide Gunduz 2