Marike Wiggers CelblokkenART TOUR LEEUWARDEN 2018

Expositie op golfclub “De Groene Ster”.

Woelwijk 101, 8926 XD Leeuwarden
www.leeuwardergolfclub.nl
Alle dagen te bezoeken van 9:00 tot 22:00 uur

In het kader van Art Tour Leeuwarden 2018 organiseren LF2018 en Art Connection een expositieroute in en rond het centrum van Leeuwarden met in totaal 17 locaties waarvoor voornamelijk Friese kunstenaars werk gemaakt hebben rond thema’s. Alle exposities vormen een deel van de expositieroute die lopend, per fiets of auto alle makkelijk bereikbaar zijn. Alle informatie (routekaart en informatie over de expositie en de kunstenaar) is zowel te vinden op www.artconnectionexpo.nl bij ART TOUR LEEUWARDEN 2018, bij het VVV en het Infocentrum 2018 en op de locatie zelf.

Deze vierde periode – 9 oktober tot 10 januari -  heeft een vrij thema.

In het kader van LF2018 exposeert Marike Wiggers in Golfclub De Groene Ster te Leeuwarden.

Marike Wiggers: Het centrale thema waar ik mij al jaren mee bezig houd, zijn organische en kunstmatige patronen. Ik haal mijn inspiratie uit gebouwen, plattegronden, Google Earth, de natuur, archeologie en comics. Hoe het vervolgens op doek of papier komt, kan variëren. Soms zitten er een figuratieve elementen in, maar meestal zijn het abstracte beelden van de werkelijkheid. Herhaling en ritme zijn kenmerken van bijna al mijn werk. Soms leg ik beeld over beeld neer. Hierdoor ontstaat een gelaagd patroon, een verschuiving die ik interessant vind. Ik maak eerst verschillende schetsen, toeval is dan nog belangrijk. Vervolgens werk ik een schets uit en vergroot hem op doek of papier. Toeval speelt dan geen rol meer.
( www.marikewiggers.nlDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

De expositie, die in samenwerking met Art Connection en LF 2018 tot stand kwam duurt nog tot 10 januari.

Marike Wiggers Cirkel