Marian Hulshof Beng MealeaART TOUR LEEUWARDEN 2018

Expositie in De Kanselarij te Leeuwarden.

Turfmarkt 11, 8911KS Leeuwarden
Te bezoeken: alle werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur

In het kader van Art Tour Leeuwarden 2018 organiseren LF2018 en Art Connection een expositieroute in en rond het centrum van Leeuwarden met in totaal 17 locaties waarvoor voornamelijk Friese kunstenaars werk gemaakt hebben rond thema’s. Alle exposities vormen een deel van de expositieroute die lopend, per fiets of auto alle makkelijk bereikbaar zijn. Alle informatie (routekaart en informatie over de expositie en de kunstenaar) is zowel te vinden op www.artconnectionexpo.nl bij ART TOUR LEEUWARDEN 2018, bij het VVV en het Infocentrum 2018 en op de locatie zelf.

Deze vierde periode – 9 oktober tot 10 januari - heeft een vrij thema.

In het kader van LF2018 exposeert Marian Hulshof in De Kanselarij te Leeuwarden.

Vanaf 9 oktober exposeert Marian Hulshof met werken, waarin stenen en vegetatie strijden om licht, lucht en ruimte.

Marian: “Ik bezocht het tempelcomplex van Angkor, dat 160 vierkante kilometer beslaat en ruim honderd archeologische gebouwen omvat. Het is de historische hoofdstad van het Khmer Keizerrijk, gebouwd van de negende tot de dertiende eeuw, het culturele en spirituele hart van Cambodja. Het keizerrijk van Angkor raakt in verval als er wegen aangelegd worden; het gebied krijgt last van vijandige troepen en de mensen trekken weg. Dan neemt de natuur het over. De tempels worden overwoekerd door het omringende oerwoud, blijven eeuwenlang verborgen en worden wakker gekust in de twintigste eeuw. Die strijd tussen natuur en cultuur breng ik in beeld. Dit is het thema dat in mijn werk steeds terugkomt, nu op een bijzondere plek.”

In zestien schilderijen zijn de grillige vormen van de vervlechting te zien.

Deze tentoonstelling is verbonden met een ander werk, over een markante beuk in park Hof ter Saksen in Beveren bij Antwerpen.

Meer informatie www.marianhulshof.nl

De expositie, die in samenwerking met Art Connection en LF 2018 tot stand kwam duurt nog tot 10 januari.

Marian Hulshof Angkor 15 Ta Prohm