Rein de Vries eb en vloedstroom generator 2ART TOUR LEEUWARDEN 2018

Expositie in Stenden Art Gallery te Leeuwarden.

Rengerslaan 8, 8917 DD Leeuwarden – gebouw: Stenden Hogeschool
Te bezoeken: alle werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur

In het kader van Art Tour Leeuwarden 2018 organiseren LF2018 en Art Connection een expositieroute in en rond het centrum van Leeuwarden met in totaal 19 binnen- en buitenlocaties waarvoor voornamelijk Friese kunstenaars werk gemaakt hebben rond thema’s. Alle exposities vormen een deel van de expositieroute die lopend, per fiets of auto alle makkelijk bereikbaar zijn. Alle informatie (routekaart en informatie over de expositie en de kunstenaar) is zowel te vinden op www.artconnectionexpo.nl bij ART TOUR LEEUWARDEN 2018, bij het VVV en het Infocentrum 2018 en op de locatie zelf.

Deze derde periode - 11 juli t/m 2 oktober - staat in het teken van “WATER”

In het kader van LF2018 exposeert Rein de Vries in Stenden Art Gallery te Leeuwarden.

Rein de Vries: “Mijn visie op zacht papier over een hard te maken duurzame toekomst. Mijn tekeningen zijn een zoektocht naar mogelijkheden van energiewinning en vervoer. In een wereld zonder fossiele brandstoffen zal dit inhouden: productie van elektriciteit en waterstof d.m.v. zonlicht, eb en vloedstroom, wind, geothermie enz. Het zal ook leiden tot andere vormen van vervoer, activiteiten en een andere inrichting van de maatschappij. Het werk is een weerslag van ongeveer 40 jaar betrokkenheid. Het in 1971 gemaakte werk “Machine onder Birdaard om de vorst onklaar te maken” liet destijds al zien wat er nu aan de hand is”.

De expositie, die in samenwerking met Art Connection tot stand kwam, is alle werkdagen tussen 09.00 uur en 17.00 uur te bezoeken en duurt nog tot en met 2 oktober.

Rein de Vries energie winnen met boeien

 

Kunst- en Cultuurmarkten 2019

dinsdag 22 januari 2019
Art Connection cultjpg

Kunst- en Cultuurmarkten Leeuwarden 2019

2018 Was een fantastisch druk en gezellig jaar. We hopen dat in 2019 zoveel mogelijk voort te zetten. De kunstmarkten op het Wilhelminaplein (Zaailand) en op de Nieuwestad waren druk, gezellig en bijzonder sfeervol. Omdat de markten in Winkelcentrum...


Lees meer

Extra aanvulling culturele activiteiten in zorgcentra

zaterdag 09 februari 2019
Jong en Oudkoor 5

Steeds meer zorgcentra willen naast de exposities graag ook dat de kunstenaars zelf een lezing of een workshop geven. Ook is er steeds meer belangstelling om muziek bij de oudere te brengen.

2...


Lees meer

Kanselarijconcert talenten van de Ferwerda Academie 31 maart

dinsdag 19 maart 2019

 

CONCERT TALENTEN VAN DE FERWERDA ACADEMIE
o.l.v. Rein Albert Ferwerda

“melodie als inspiratiebron”

 

Getalenteerde leerlingen van de Ferwerda Academie uit Drachten treden zondagmiddag 31 maart op...


Lees meer