Tet de GraafTet de Graaf maakt naast haar gebruikelijke figuratieve stijl nu ook abstract werk. Ze bewijst hiermee dat door uitsluitend gebruik te maken van licht, kleur en extreme composities de balans en spanning tot het uiterste gezocht kunnen worden. Hier en daar is te zien dat de toevoeging van verrassende vormen of figuren haar schilderijen versterken.

Een explosie van kleur is in haar werk altijd aanwezig, het zoeken naar de goede balans in licht en donker door middel van kleur is kenmerkend voor haar stijl. In haar kunstenaarsbestaan heeft ze meerdere series schilderijen gemaakt. In het Marnecollege te Bolsward zijn Afrikaanse portretten te zien, in praktijk Bonnehûs te Leeuwarden schilderijen met als thema emoties onder jongeren. In galerie-kunstcafé De Dream te Dokkummer Nieuwe Zijlen was onlangs haar serie zeegezichten te zien.

Tet de Graaf, geboren in 1954, is docent en kunstenares en woonachtig in Leeuwarden. Na haar lerarenopleiding aan Ubbo Emmius geeft ze sinds 1980 les in creatieve vakken aan ROC Friese Poort. Hier gaf ze onder andere beeldende vormgeving en tekenles en sinds een aantal jaren houdt ze zich bezig met theatervormgeving aan de opleiding SCW-Theater.

Naast bovengenoemde activiteiten geeft Tet twee avonden in de week schilderles in eigen atelier. Samen met Leeuwarder kunstenares Aaltje Miedema heeft Tet een bedrijf, genaamd Blauw!Gras. Dit bedrijf verzorgt schilderworkshops in eigen atelier en op locatie. Denk aan teambuilding, samenwerken aan een schilderij voor een opening, jubileum, personeelsdag of een vrijgezellenavond. 

Tet de Graaf

www.blauw-gras.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.