Marsja van der VenART TOUR LEEUWARDEN 2018

Expositie op het buitenterras van Restaurant Roast

Nieuwestad 63 , 8911 CK
Geopend: iedere dag van 10:00 tot 01:00 uur. Donderdag, vrijdag en zondag: tot 02.00 uur

In het kader van Art Tour Leeuwarden 2018 organiseren LF2018 en Art Connection een expositieroute in en rond het centrum van Leeuwarden met in totaal 19 binnen- en buitenlocaties waarvoor voornamelijk Friese kunstenaars werk gemaakt hebben rond thema’s. Alle exposities vormen een deel van de expositieroute die lopend, per fiets of auto alle makkelijk bereikbaar zijn. Alle informatie (routekaart en informatie over de expositie en de kunstenaar) is zowel te vinden op www.artconnectionexpo.nl bij ART TOUR LEEUWARDEN 2018, bij het VVV en het Infocentrum 2018 en op de locatie zelf.

Deze derde periode - 11 juli t/m 2 oktober - staat in het teken van “WATER”

In het kader van LF2018 exposeert en Marsja van der Ven met objecten in de binnentuin van restaurant Roast te Leeuwarden.

Marsja: “Ik specialiseer me in het maken van toegepaste kunst van hergebruikt materiaal. Hiermee balanceer ik op de grens van kunst en design. In mijn werk gebruik ik veelal oude machineonderdelen en andere, vaak makkelijker te herkennen, stalen voorwerpen als bijvoorbeeld fietsonderdelen. Ik laat me inspireren door het gebruikte materiaal wat door vervormen, combineren en herdefiniëren van de functie een nieuw leven krijgt. Hierdoor ontstaan ongewone en verrassende objecten die vaak functioneel zijn maar soms ook puur bedoeld als mooie objecten. Meer over Marsja van der Ven op www.gemaaktdoormarsja.nl

De expositie, die in samenwerking met Art Connection tot stand kwam, is iedere dag van 10.00 uur tot 01.00 uur en op donderdag, vrijdag en zondag tot 02.00 uur te bezoeken en duurt nog tot en met 2 oktober.